Davant del projecte internacional denominat “La Ruta de la Seda” impulsat per l’organisme de l’Organizació de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, UNESCO, Burjassot vol fer patent els seus arguments histórics per a que siga reconeguda la seua importància històrica en el món del teixit de la seda en Valéncia i per extensió en tot l’orbe, que s’ha plasmat en un llegat patrimonial i cultural, tant industrial com social de gran significació en Burjassot, que destaca en algunes edificacions encara existents, i en una extensa memória colectiva, plasmada també en la indumentària de les falleres i fallers de les comissions falleres de Burjassot.
Ab l’interés de fer patent els mérits per a incloure a Burjassot en el mapa de Valéncia respecte a “la Ruta de la Seda” elaborat per iniciativa de l’UNESCO, la ciutat de Burjassot s’oferix col·laborant ab les demés poblacions valencianes, liderades per la capital valenciana per tal de potenciar tot este patrimoni cultural, que també ha de repercutir en un estímul per al desenrollament turístic de Burjassot dins dels context de Valéncia capital.
Al respecte, s’ha elaborat este dossier on s’arrepleguen varies col·laboracions i testimonis compendiats per diversos ciutadans de Burjassot.
Este dossier s’inicia ab una introducció. I anirà formant-se ab articuls de destacats historiadors, com és el cas de Luis Manuel Expósito Navarro, etc. etc. així com de diversos protagonistes del món de la manufactura de la seda en Burjassot, així com dels testimonis de familiars que guarden memòria dels records dels seus ascendents, com és el cas de Vicente Francisco Sanchis Gamir, etc. etc.
També aportaran la seua col·laboració entitats de Burjassot, com l’Entitat Cultural El Piló, etc. etc.
I principalment, ab la col·laboració de l’empresa industrial Camilo Miralles. Tejidos de Seda, S.L., de Burjassot.
Fábrica de tejidos de seda de Francisco Miralles. Vista de la Fábrica: camino de Burjasot (Junto á la acequia de Moncada). Datación: antes de 1.908. Material gráfico .- tarjeta postal; 9 x 13´5 cm. Autor anónimo. Biblioteca Valenciana.
NOTA.- Formó parte de la exposición "Records. Postals Valencianes (del archivo de J. Huguet).